Luonnonrytmi ja syklisyys

Luonto elää sykleissä. Myös elämä koostuu sykleistä. 

 Syklisen kehon kello on sama kuin kuulla. Kuukautiskierron rytmi on mikrokosmos, joka kiertää omaa tahtiaan maailmankaikkeuden makrokosmoksessa. Vuodenajat vaihtuvat, kuun vaiheet vaihtuvat, meri liikuu ja lehdet putoavat puista. Mielemme ja kehomme eivät pysy paikoillaan, vaan vahvuudet ja tarpeet vaihtuvat syklien mukana. 

 Kohtu ei ole vain ylimääräinen osa, jossa kasvattaa vauva, vaan se on tärkeä osa hyvinvoivaa kehoa. Tärkeä osa hyvinvoivaa mieltä on ymmärtää ja kunnioittaa kehon kiertoa. Läsnä kehossamme, maadoittuneina, olemme herkityneet omille tarpeillemme ja voimillemme.

 Vahva yhteys kohtuun ja välttämätön hyvinvoinnin kannalta. Se on samalla yhteys sekä menneisiin että tuleviin sukupolviin, ja heidän hyvinvointiinsa.Kuukautiskierto liittyy vahvasti kehomme mysteereihin ja viisauteen. Kohdun muisti, viisaus ja voima, on aina sinussa. 

 Haluan nostaa esille kiertoon liittyvää itsetuntemusta sekä kehon arvostusta. Häpy Korujen tarkoitus on poistaa tabuja ja stigmoja kuukautisten ja seksuaalisuuden ympäriltä. Veri on osa luontoamme.

Syklisyyden sisäistäminen auttaa myös ymmärtämään elämää paremmin. Se ei aina ole samanlaista, niin hyvä olo kuin paha mielikään ei ole ikuista. Elämä ja kuolema kiertävät niin luonnossa kuin ihmiskunnassakin. Jos suljemme silmämme siltä, erotamme itsemme luonnosta ja viemme itseltämme tärkeät työkalut käsitellä elämän varjopuolta. 

Esimerkiksi blogistani voit lukea lisää luonnon ja kehon rytmistä.

Heating

Kuukautisten ajan palveluita

Kohdun kuuntelu - työpajoissa syvennymme kehon sykleihin, ja niiden ominaisuuksiin. Oman kierron tuntemus opettaa kunnioittamaan itseään ja kierron ominaisuuksia voi hyödyntää arjessa.
Kuunkierto -kynttilät ovat hyvä tapa virittäytyä oman kohdun vaiheiden äärelle. Varaa itsellesi hiljainen aika ja paikka kynttilän valossa, ja vietä hetki pohtien, mitä sinulle kuuluu? Miltä kehossasi tuntuu? Entä mielessä? Mitä tarvitset juuri nyt?

Verkkokaupasta voimaesineet, 

alttarikoristeet ja lempeyttä

kuukautisten aikaan